‘COOL’ COACHING OP LEEFSTIJL


Nieuw vanaf 1 januari Coaching op Leefstijl vergoeding uit de basis verzekering.

Het Coaching op Leefstijl (verder genoemd CooL) programma voor volwassen is een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Het programma bestaat uit een basis en een onderhoudsprogramma.

Het programma wordt vergoed vanuit de basisverzekering (zonder eigen risico)

Het cool-programma

Het Cool- programma wordt aangeboden door een hbo-opgeleide professional, die voldoet aan de competenties van de leefstijlcoach en duurt in totaal 24 maanden.

Binnen het programma worden de achtergronden en oorzaken van ongezonde leefstijl samen met u als deelnemer bekeken en vervolgens wordt een behandeltraject doorlopen.

De aanpak is gericht op het stapsgewijs aanpassen van het leefpatroon en op het bereiken van een duurzame verandering van de leefstijl in zowel motivatie als gedrag. Belangrijke thema’s zijn voeding, beweging, slaap, stress, energiemanagement, timemanagement, vitaliteit en ontspanning.

Informatiebijeenkomsten

Onze leefstijlcoach Roeland Zeevenhoven verzorgt op de volgende data en tijdstippen  informatiebijeenkomsten bij La Vita Sana waarin u kunt vernemen wat dit traject voor u kan betekenen:

 • Woensdag 20 maart om 17:30 uur (30 minuten)
 • Woensdag 27 maart om 14:00 uur (30 minuten)
 • Vrijdag 5 april om 11:30 uur (30 minuten)
 • Woensdag 10 april om 14:00 uur (30 minuten)

Bel s.v.p. tel. 077-3825264 om u voor 1 van deze bijeenkomsten aan te melden.

Deelname

Om deel te mogen nemen aan dit CooL programma zijn er vanuit het VWS enkele criteria gesteld waaraan de deelnemers moeten voldoen. Uw huisarts zal indiceren of u aan deze criteria voldoet en bij de kennismaking met uw Leefstijlcoach zal dit nogmaals getest worden.

 • Leeftijd 18 jaar of ouder
 • met overgewicht (BMI 25-30) en met (matig) verhoogd risico op cardiovasculaire aandoeningen en DM 2, Artrose, Slaapapneu of
 • met obesitas (BMI ≥30)
 • met voldoende motivatie om het complete CooL- programma te doorlopen (ter beoordeling van verwijzer en leefstijlcoach)

CooL bestaat uit; 16 Groepsworkshops Leefstijl, 4 Individuele coachgesprekken, 2 Intakes / 2 Outtakes

Inhoud van de groepsworkshops

Iedere groepsworkshop binnen het programma heeft een ander thema. De thema’s van de groepsworkshops binnen het basisprogramma zijn als volgt;

 1. Kleine aanpassingen, groot effect
 2. Kom in beweging
 3. Lekker eten geeft structuur
 4. Slapen & ontspanning
 5. Gezond leven is plannen
 6. Hoe maak ik mijn acties tot een succes
 7. Hoe gezond is jouw weekend?
 8. Hoe blijf ik in beweging?