Klimvereniging

Klimmen is een expressieve en spectaculaire sport, waarbij het hele lichaam gebruikt wordt. De nadruk ligt hierbij op balans, lenigheid en ten dele op kracht. Klimvereniging Friends and Nuts is een groeiende vereniging en is sinds 2010 actief in het La Vita Sana Klimcentrum.

In het La Vita Sana Klimcentrum vind je meer dan 90 routes, oplopend in niveau. Van heel gemakkelijk tot praktisch onmogelijk. Een route bestaat uit grepen van dezelfde kleur, eventueel aangevuld met een of meerdere “modules”. Zo’n module is in wezen de benaming voor een groot uitgevallen klimgreep. Deze zijn soms zo groot, dat ze eigenlijk bijna een klimwand op zichzelf vormen. Het aantal grepen, de vorm van de grepen en de helling van de klimwand bepalen het niveau van een route. Wij vervangen deze routes met enige regelmaat, zodat er telkens een gevarieerd aanbod aan routes is.

Op meerdere dagdelen in de week zijn wij als klimvereniging te vinden in het La Vita Sana Klimcentrum in Blerick. Buiten het klimmen in de hal trekken wij er als vereniging ook geregeld op uit om elders te klimmen. Dit zijn niet alleen uitstapjes naar andere klimhallen, maar bijvoorbeeld ook klimweekenden naar klimgebieden in België of Duitsland. Klimmen bij klimvereniging Friends and Nuts kan vanaf 6 jaar. Er is geen klimervaring nodig om bij ons te komen klimmen, we helpen je graag op weg! Zo bestaat er de mogelijkheid om bij ons een cursus te volgen, welke wordt afgesloten met een examen. Na voltooiing van deze cursus ontvangt men een landelijk klimvaardigheidsbewijs. Dit klimvaardigheidsbewijs toont aan dat men over alle competenties beschikt om veilig indoor te kunnen klimmen.

Wil je gewoon een keer komen kijken, loop dan eens binnen tijdens onze openingstijden. Wil je een keer kennismaken met het klimmen zelf, stuur dan een email naar info@friendsandnuts.nl en geef je op voor een proefles (alleen op afspraak). Of bezoek ons tijdens onze kliminstuiven.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.friendsandnuts.nl

Aanvraag informatie        Friends and Nuts

Openingstijden

Maandag 7:00-23:00
Dinsdag 8:00-23:00
Woensdag 7:00-23:00
Donderdag 8:00-23:00
Vrijdag 8:00-22:00
Zaterdag 8:00-15:00
Zondag 8:00-15:00

Klik hier voor de aangepaste openingstijden in 2017.